Etätyövakuutus – etua ja suojaa muuttuvaan työkulttuuriin!

Etätyövakuutus

Etätyö on vahvasti tätä päivää. Vaikka se on monelle tullutkin uutena asiana, ollaan maailmalla oltu tietyillä aloilla menossa etätyötä kohti jo pidemmän aikaa. Varsinkin informaatioteknologian alalla etätyötä on tehty jo pitkään.

Viime vuonna, vallitsevan maailmantilanteen vuoksi yli miljoona suomalaista hyppäsi etätöihin. Tilastojen valossa katsottuna, tehdyn etätyön määrä siis kasvoi Suomessa jo vuoden 2020 aikana hulppeat 689%. (lähde Nepton -20)

Koska työkulttuuri muuttuu, täytyy vakuutustenkin muuttua mukana. Etätyön lisääntyessä kasvaa väkisin myös etätyötapaturmien määrä. Tässä blogissa avaamme muutamia seikkoja vieläkin monelle tuntemattomasta etätyövakuutuksesta sekä käymme läpi etätyön määrittelyä ja hyötyjä. 

Miten etätyö määritellään?

Etätyö ei ole varsinainen erillinen työsuhteen muoto, vaan työnantajan kanssa etukäteen sovittuna toteutettavaa työskentelyä muualla kuin varsinaisella työpaikalla – kotona, etäpisteessä, hotellissa tai vaikka liikkuvassa toimistossa. Näin toteutettu työ tarjoaa etuja niin työntekijälle kuin työnantajallekin.

Millaisia etuja etätyössä on

Moni työntekijä arvostaa etätyöpäivien mukanaan tuomaa omaa työrauhaa. Myös työmatkan ajassa sekä kuluissa saatu säästö koetaan hyväksi asiaksi. Oman työpisteen määrittely, työkalujen ja joissakin yrityksissä työajan valinnan mahdollisuuksien on todettu edistävän sekä työviihtyvyyttä että tuottavuutta – etenkin kun työn keskeytysten on todettu vähentyvän.

Etätyöpäivät ovat monelle juuri niitä kaikkein tehokkaimpia työpäiviä, kun projektit etenevät ja tehtävälistat lyhenevät hyvällä vauhdilla. Työntekijöiden laiskottelu etätöissä tuntuu olevan tarua, jos työnantajilta saatua viestiä on uskominen. Yrityksen etu korostuu, kun toimistolla on vähemmän työntekijöitä. Säästöt kasvavat samaan tahtiin kun esimerkiksi puhelin- sähkö- ja siivoamiskustannukset pienenevät. Talteen jääneet eurot on järkevää sijoittaa esimerkiksi parempaan vakuutusturvaan.

Koska etätyöstä saadut kokemukset ovat olleet monella alalla erittäin positiivisia, voinemme huoletta ajatella, että tämä työskentelytapa tulee olemaan vahva osa monen yrityksen arkea myös tulevaisuudessa. Osittainen etätyöskentelymahdollisuus joko viikko- tai kuukausitasolla on jo määritelty monen yrityksen tulevaan toimintamalliin.

Mitä kannattaa huomioida etätyöpäivän turvaamisessa?

Kun tarkastellaan konttorin ulkopuolella tehtävän työn turvaa, on lakisääteinen työtapaturmavakuutus voimassa etätyönkin aikana. Sen piiriin eivät kuitenkaan kuulu kaikki vahingot, joita päivän aikana voi sattua. Lakisääteinen vakuutusturva on tässä tapauksessa suppeampi kuin työpaikalla ja kattaa tapaturmat vain, jos ne liittyvät yksiselitteisesti työtehtäviin.

Kun olet solminut tekijäsi kanssa etätyösopimuksen ja hankit etätyövakuutuksen, turvaat arvokkaat tekijäsi myös työtapaturmavakuutuksen ulkopuolelle jäävissä tilanteissa. Näihin kuuluvat mm. tauot, ruokailut ja mahdolliset etätyöpäivään kuuluvat matkat, kuten esimerkiksi lasten vieminen päivähoitoon. Koska työntekijä ei pysty hankkimaan itselleen tällaista vakuutusta, on Sinulla työnantajana mahdollisuus panostaa henkilökuntasi parempaan turvaamiseen.

Mitä etätyövakuutus sitten korvaa?

Lakisääteistä turvaa täydennettäessä, etätyövakuutuksen peruosa tuo hoitoturvaa sairaanhoitokuluihin tapaturman sattuessa. Valittavana voi olla myös erilaisia lisäturvaratkaisuja pysyvän haitan tai työkyvyttömyyden varalle. Etätyövakuutus on siis huolettoman työn takuu työntekijällesi, olipa työpiste missäpäin tahansa.

Etätyövakuutus kattaa tapaturman aiheuttamia kuluja myös tilanteessa, jossa työntekijäsi joutuu lähtemään yrityksenne toimintaan liittyvälle, päivärahaan oikeuttavalle matkalle ja joutuu yöpymään muualla kuin kotonaan. Kunnollisilla määrittelyillä ja Arvomeklareiden kanssa tehdyllä kartoituksella, voidaan turvaa järjestää myös ulkomaille kohdistuville työmatkoille.

Kysyvälle vastataan – myös ryhmäsairauskuluvakuutuksen osalta!

Parempi turva on aina yrittäjän etu! Kun tahdot keskustella tai kysellä, ota meihin yhteyttä. Katsotaan yhdessä, millainen etätyövakuutus sopisi parhaiten Sinun yrityksesi ja henkilökuntasi tarpeisiin.

Me tiedämme, etteivät vakuutusmaailman koukerot aina aukea helposti, varsinkaan jos ne eivät sivua omaa yritystomintaasi millään tavalla. Onneksi ammattiapua on tarjolla myös vakuutushaasteisiin.

Juuri vakuutukset ja niiden hallinta ovat Arvomeklareiden vahvinta osaamista. Jos esimerkiksi tässä blogissa käsitelty etätyövakuutus ei tunnu aukeavan, kysy neuvoa. Voit olla varma, että pystymme helpottamaan juuri Sinun arkeasi kaikissa yrityksesi vakuutuksiin liittyvissä asioissa. Ei tämän tarvi hankalaa olla!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Teitä palvelevat osaavat ammattilaisemme

Miksi et kuuntelisi, miten voimme olla hyödyksi?

Anna meidän olla paras yhteistyöpäätöksesi, sillä pieni hetki aikaasi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.
Jätä vain yhteystietosi, me hoidamme loput. 

Why wouldn’t you listen for a while how we can benefit your business?

Let us be your best partner decision! A small time investment pays itself back in money. Just leave your contact information - we’ll do the rest!