Ryhmäsairauskuluvakuutus – sekä yrityksen että työntekijän etu

Ryhmäsairauskuluvakuutus

Menestyvät yritykset tahtovat yhä useammin pitää huolta työntekijöistään myös vakuutusten avulla ja ottavat koko henkilöstölle sairauskuluvakuutuksen.

Ryhmäsairauskuluvakuutus on erinomainen vaihtoehto tuomaan vakautta arkeen. Sen avulla on helppo täydentää lakisääteistä vakuutusturvaa, kuten työntekijän eläkevakuutusta tai työtapaturmavakuutusta. Koska kyseessä on jo pitkän aikaa kasvussa ollut vakuutustuote, pureudumme tässä blogissa hieman tarkemmin sen vahvuuksiin ja hyötyihin.

Ryhmäsairauskuluvakuutus tarjoaa turvaa ja tukea – myös yrittäjälle

Vaikka kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus on heti aluksi hyvä muistaa, että ryhmäsairauskuluvakuutus on työnantajan ottamana ja maksamana kokonaan verovähennyskelpoinen. Tämä on selkeä etu, sillä se on omiaan madaltamaan hankkimiskynnystä ja luo aitoa turvaa yrityksille, joiden toiminta on vahvasti kiinni tekijöissä.

Kun vakuutuksen tuoman varmuuden alle saa ryhmävakuutuksella koko työntekijäkatraan, on henkilökunnan lisäturva taattu. Tämä koetaan työntekijöiden puolelta yleensä vahvana työpaikkaetuna, jonka avulla rakennetaan myös myönteisempää työnantajakuvaa – sekä nykyisten työntekijöiden parissa että rekrytoinnin puolella.

Ryhmäsairauskuluvakuutus nopeuttaa työntekijöiden hoitoonpääsyä ja siten osaltaan myös töihinpaluuta, jolloin sairausloman aiheuttamat, työnantajalle kohdistuvat kustannukset pysyvät aisoissa. Myös vakuutuksista maksettavaksi tulevat korvaukset vähenevät huomattavasti ja vakuutusmaksujen nostamisen paine pienenee.

Suurimmassa osassa yrityksiä suositaan yhä enemmän vakuutusratkaisuja, jotka kattavat myös vanhat sairaudet. Tämä on hyödyllistä, sillä näin pystytään kattamaan muiden vakuutusten mahdollisesti synnyttämät aukot vakuutusturvassa.

Kun työntekijäsi tuntee olonsa turvatuksi, on vaikutus työhyvinvointiin ja -moraaliin ilmeinen.

Räätälöinti mahdollistaa yksilöllisen vakuuttamisen

Tarkka suunnittelu kannattaa tässäkin tapauksessa. Kun otat ryhmäsairauskuluvakuutuksen, se kannattaa ehdottomasti räätälöidä, jotta tarpeet on kohdistettu juuri yrityksesi toimintaa silmällä pitäen. Tarkalla määrittelyllä täydennetään myös helposti erilaisia työterveyshuollon sopimuksia ja kiinteän vuosihinnan ansiosta eivät terveysmenojen kulut pääse yllättämään vuosibudjetissa jälkikäteen. Juuri siksi tämän tyyppiset vakuutukset ovat todella käyttökelpoinen lisä yritystoiminnassa.

Ryhmäsairauskuluvakuutuksen turvan piiriin on nykyään mahdollista saada työntekijöitä 15:n vuoden iästä alkaen aina 80:een ikävuoteen saakka. Tapauskohtaisesti vakuutusta otettaessa määritellään työntekijän omavastuun määrä esim. 0 € – 100 € välille. Vakuutetun yhtä sairautta tai tapaturmaa kohti kuluja korvataan normaalisti yhteensä 10.000:n euroon asti. Vakuutuksen elinkaaren aikainen vakuutusmäärä on myös mahdollista valita.

Yrityksesi koko ei myöskään rajoita vakuutuksen ottamista, sillä se soveltuu sekä pienille että suurille toimijoille ja yleensä myös yrittäjä itse kuuluu vakuutusturvan piiriin. Näin on se tärkeinkin resurssi turvattu.

Suojaa ja etua työntekijälle

Ryhmäsairauskuluvakuutuksen avulla tarjoat työnantajana henkilökunnallesi sellaista etua ja vakuutusturvaa, jollaista työntekijä ei yksityishenkilönä pysty ostamaan mistään suomalaisesta vakuutusyhtiöstä. Tämä jo siksi, että vakuutus myönnetään kaiken muun lisäksi ilman terveysselvityksiä.

Ryhmäsairauskuluvakuutus tuo vahvaa, konkreettista hyötyä jokaiselle vakuutetulle. Sairauden tai työtapaturman sattuessa vakuutus mahdollistaa mm. nopeamman pääsyn lääkärille ja sitä kautta myös tarvittaviin toimenpiteisiin, kuten laboratoriokokeisiin tai magneettikuvauksiin. Myös mahdolliset leikkaukset kuuluvat yleensä tämän tyyppisen sairauskuluvakuutuksen piiriin, kuten myös korvaukset reseptilääkkeistä.

Kun vakuutuksen ymmärtää vielä suorana sosiaaliturvan lisänä, ei liene yllätys että yritysten palaute on hyvinkin positiivista. Tarkalla, Arvomeklareiden avustuksella tehdyllä määrittelyllä, et joudu enää keskelle monimutkaisia korvauksenhakuprosesseja, vaan homma hoituu nopeasti – myös korvausten saapumisen osalta.

Ryhmäsairauskuluvakuutuksen avulla henkilökuntasi voi siis käyttää erikoislääkäreiden ja sopivimpien hoitolaitosten palveluita niitä tarvitessaan. Tutkimus- ja leikkausjonot eivät siis viivytä töihinpaluuta, kun jokainen pääsee hoitoon juuri sinne, minne on helpoin mennä. 

Kysyvälle vastataan – myös ryhmäsairauskuluvakuutuksen osalta!

Tarjoa turvaa työntekijöillesi! Ota meihin yhteyttä ja katsotaan yhdessä, millainen sairauskuluturva sopisi parhaiten yrityksesi tarpeeseen.

Me tiedämme, etteivät vakuutusmaailman koukerot aina aukea helposti, varsinkaan jos ne eivät sivua omaa yritystomintaasi millään tavalla. Onneksi ammattiapua on tarjolla myös vakuutushaasteisiin.

Juuri vakuutukset ja niiden hallinta ovat Arvomeklareiden vahvinta osaamista. Jos esimerkiksi ryhmäsairauskuluvakuutus tuntuu liian suurelta kokonaisuudelta, kysy neuvoa. Voit olla varma, että pystymme helpottamaan kenen tahansa arkea kaikissa yrityksesi vakuutuksiin liittyvissä asioissa. Ei tämän tarvi hankalaa olla! 

Teitä palvelevat osaavat ammattilaisemme

Tilaa uutiskirjeemme

Miksi et kuuntelisi, miten voimme olla hyödyksi?

Anna meidän olla paras yhteistyöpäätöksesi, sillä pieni hetki aikaasi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.
Jätä vain yhteystietosi, me hoidamme loput. 

Why wouldn’t you listen for a while how we can benefit your business?

Let us be your best partner decision! A small time investment pays itself back in money. Just leave your contact information - we’ll do the rest!