Yrityksesi vakuutukset Brexitin vallitessa

Arvomeklarit - Yritysten vakuutusten kilpailutus - yritysvakutuukset

Liikennevakuutuskeskus suosittelee, että autolla tai muulla moottoriajoneuvolla Britanniaan matkustavien kannattaa ottaa mukaan kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreä kortti. ( Green Card )

Ilman todistusta maahanpääsy saatetaan estää tai autoilijaa voidaan vaatia ostamaan paikallinen vakuutus Brexitin toteutuessa.

Tietoa siitä tarvitaanko suomalaisen ajokortin lisäksi vielä kansainvälinen ajokortti,ei ole vielä tiedossa.

Matkavakuutukset ovat normaalisti voimassa ja niiden rooli korostuu sillä sopimuksettoman eron myötä terveydenhuoltoon EU ja ETA-maissa oikeuttava eurooppalainen sairaanhoitokortti ei ole enää voimassa Britanniassa.

Työtapaturmavakuutuksen osalta A1 todistukset eivät ole enää voimassa mikäli Brexit tulee voimaan ilman sopimusta ja mikäli Brexit tulee voimaan siirtymäsäännöksillä, ovat todistukset voimassa enintään siirtymäajan loppuun asti. A1 todistuksen myöntää Suomessa Eläketurvakeskus.

Tuotevastuun osalta vahingonkorvausvelvollisuus on sillä yrityksellä, joka on tuonut tuotteen Euroopan talousalueelle liikkeelle laskettavaksi. Mikäli Britannia eroaa EU:sta ilman
sopimusta, on yritysten jotka tuovat maahan tuotteita Britanniasta Suomeen varmistettava tuotevastuuvakuutuksen ajanmukaisuus.

Näihin kysymyksiin saat vastaukset pyytämällä omalta yhteyshenkilöltäsi tai Arvomeklarit Oy:n asiakaspalvelusta sähköpostitse asiakaspalvelu@arvomeklarit.fi tai soittamalla numeroon 010 274 2750.

Jim Murray
Riskipäällikkö – Kansainväliset yhteydet
Arvomeklarit Oy

www.arvomeklarit.fi

Miksi et kuuntelisi, miten voimme olla hyödyksi?

Anna meidän olla paras yhteistyöpäätöksesi, sillä pieni hetki aikaasi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.
Jätä vain yhteystietosi, me hoidamme loput. 

Why wouldn’t you listen for a while how we can benefit your business?

Let us be your best partner decision! A small time investment pays itself back in money. Just leave your contact information - we’ll do the rest!